Misiune

“Hai, Moldova!” este o inițiativă civică, care își propune să elibereze natura de deșeuri. Misiunea nostră este să ajutăm oamenii să trăiască în armonie cu natura, într-un mediu curat și sănătos.

Mișcarea “Hai, Moldova!”, a fost inițiată de un grup de tineri în anul 2011, care au organizat prima campanie de salubrizare pe data de 16 aprilie, la care au participat 113,300 voluntari. Pe 12 mai 2012 – au participat  120,000 voluntari. Iar la data de 15 septembrie 2018, în cadrul Zilei Globale a Curățeniei, alături de 157 de țări din lume și 17 milioane de voluntari. Hai Moldova a adunat peste 77 de mii de oameni la făcut curat, care au strâns zeci de tone de gunoi aruncate în natură.

Astfel, Hai Moldova este cel mai de anvergură proiect social și ecologic, care își propune prin acțiuni de salubrizare, proiecte de colectare selectivă a deșeurilor în școli și în propriile locuințe să dezvolte oamenilor un comportament responsabil și conștient față de mediu.

În anul 2019, Hai Moldova a lansat platforma online faradeseuri.md și Campania națională de colectare a deșeurilor electronice și electrice.  

Mișcarea Hai Moldova este susținută de peste o sută de parteneri din sectorul public, privat și mass-media.

Site-ul faradeseuri.md este o platformă care centralizează toate informațiile despre situația ecologică din Moldova și oferă soluții practice pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor.

Campania națională de colectare a deșeurilor electronice și electrice reprezintă o lună de colectare în punctele de colectare din fiecare raion a echipamentelor electronice ieșite din funcțiune. În perioada 15 septembrie – 15 octombrie, se vor colecta baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici. La finalul campaniei, deșeurile vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care va procesa deșeurile electronice colectate.

Punctele de colectare sunt școlile care s-au înscris într-un concurs cu premii. Premiul cel mare pentru școala care adună cele mai multe deșeuri electronice este o cișmea (fântâniță) de apă potabilă.