Deșeuri Solide în Republica Moldova în regiunile: 5,8,1
Povestim despre gestionarea deșeurilor în localitățile din
nordul, nord-vestul și sudul Moldovei.
Our news
    Salut! Suntem o comunitate mare de oameni cărora le pasă de resursele planetei și care pledează pentru implementarea unui nou sistem de gestionare a deșeurilor.

    Ne bazăm pe principiile celor 3 R – reduce, reutilizează, reciclează.

    Facem parte din EcoVisio, o organizație non-guvernamentală non-profit care activează în domeniul ecologiei.
    Ținem ca Moldova să fie o țară fără deșeuri și poluare.
    Statistici pentru a te convinge:
    În Moldova, suprafața depozitelor de deșeuri este de 5 ori mai mare decât suprafața lacurilor.
    Nivelul poluării aerului în Moldova este de 93%, iar în Chișinău constituie 96%.
    Aproximativ 40% din plasticul produs anual revine ambalajelor, care vor ajunge la groapa de gunoi.
    E nevoie de 10 generații de oameni, pentru ca plasticul aruncat să se descompună.
    Peste 50% din coșul de gunoi conține deșeuri organice, ce pot deveni îngrășăminte, dacă nu vor fi transportate la groapa de gunoi.
    Plasticul care ajunge în oceane este depistat în stomac la 90% din păsări și la peste jumătate din populația de țestoase marine și balene.
    Navighează timp de 5 minute pe site și află cum poți ajuta natura și propria sănătate!
    Separarea deșeurilor este necesară
    din 7 motive:
    01
    Primul motiv ești tu!
    Colectarea separată a deșeurilor ameliorează situația ecologică din lume și în același timp păstrează sănătatea oamenilor.
    02
    Spune NU gropilor de gunoi!
    Colectarea separată permite reciclarea a până la 90% din toate deșeurile.
    03
    Salvează resursele planetei!
    Pentru reciclarea gunoiului se utilizează: petrol, lemn, apă curată ș.a. Colectarea separată a deșeurilor face posibilă economisirea acestor resurse, precum și utilizarea deșeurilor sortate în calitate de materie primă secundară.
    Deșeuri industriale? Nu, mersi!
    Deșeurile industriale apar în timpul fabricării produselor noi, produsele din materii prime secundare necesită doar 5-20% din volumul utilizat pentru producția primară.
    05
    Ai grijă de economia țării!
    Implementarea colectării separate a deșeurilor este mai profitabilă decât întreținerea depozitelor de deșeuri. Mai mult, aceasta va genera noi locuri de muncă pentru populație.
    06
    Respectă mama natură!
    În procesul de putrefacție a gunoiului de la depozite, în apă și în sol pătrund impurități, ceea ce le contaminează și exclude utilizarea lor în scopuri raționale.
    07
    Nu le poți ști pe toate, dar poți ști cât mai multe!
    Colectarea separată are un efect pozitiv asupra modului tău de gândire și a calității vieții tale. Începi să duci evidența cheltuielilor, să înțelegi atunci când cheltui banii doar pentru ambalaj.
    04
    Proiectul FărăDeșeuri la Lilu Ojovan
    Întrebări frecvente
    Articolele noastre
    Часто задаваемые вопросы
    Donatorii
    Partenerii
    Platforma EcoAlert a fost lansată pentru a comunica despre problemele de mediu din Republica Moldova. Cu ajutorul lor, cetățenii pot informa Inspectoratul pentru Protecția Mediului rapid și ușor despre problemele din țară și pot monitoriza în regim online soluționarea acestora.
    E-Circular este formată dintr-o echipă de experți specializați în economie circulară, asistență juridică pe probleme de mediu, gestiune deșeuri, investiții care vă pun la dispoziție o gamă cuprinzătoare de servicii și soluții eco-inteligente pentru afaceri și proiecte sustenabile.
    Ecopresa.md este o platformă media pentru informare și educație eco, de promovare a oamenilor din domeniile protecția mediului, eficiență energetice, energie verde și turism ecologic; mediatizarea celor mai importante evenimente din această sferă de activitate.
    Moldrec este una dintre companiile locale importante specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor și resturilor nemetalice și este cunoscută pentru politica sa de asigurare a calității.
    Membrii Centrului Național de Mediu promovează respectul față de natură, un stil de viață armonios și sănătos și desfășoară diferite activități pentru atingerea acestui obiectiv atât în Republica Moldova cât și în țările vecine.
    Asociația EcoContact este o organizație non-guvernamentală și are drept scop promovarea proceselor de dezvoltare durabilă, protecția mediului și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale la nivel regional.
    „ABS” a început să lucreze în domeniul gestionării deșeurilor în 2006.
    Prima direcție abordată a fost reciclarea sticlelor de plastic.


    Combinatul de articole de carton din Chișinău este singurul producător de carton ondunat din Moldova cu un ciclu de producție fără deșeuri.
    Solidarity Fund PL in Moldova sprijină proiectele și inițiativele locale care se bazează pe resursele locale. Pentru ei este important să îmbunătățească imaginea mediului rural din Republica Moldova.
    EcoVillage Moldova este o platformă demonstrativă și de resurse pentru instruiri și ateliere de lucru pe tema dezvoltării durabile, dezvoltarea ecoturismului și a infrastructurii locale, promovând schimbarea stilului de viață și stimulând inițiativele din toată Moldova.
    Navigare
    Contacte
    str. Alexei Mateevici 71
    faradeseuri@gmail.com
    Social media