Deșeuri Solide în Republica Moldova în regiunile: 5,8,1
Povestim despre gestionarea deșeurilor în localitățile din nordul, nord-vestul și sudul Moldovei.
Articolele
APL

  APL & Societatea civilă

   Statistici pentru a te convinge:
   Navighează timp de 5 minute pe site și află cum poți ajuta natura și propria sănătate!
   Aproximativ 40% din plasticul produs anual revine ambalajelor, care vor ajunge la groapa de gunoi.
   Peste 50% din coșul de gunoi conține deșeuri organice, ce pot deveni îngrășăminte, dacă nu vor fi transportate la groapa de gunoi.
   În Moldova, suprafața depozitelor de deșeuri este de 5 ori mai mare decât suprafața lacurilor.
   Nivelul poluării aerului în Moldova este de 93%, iar în Chișinău constituie 96%.
   E nevoie de 10 generații de oameni, pentru ca plasticul aruncat să se descompună.
   Plasticul care ajunge în oceane este depistat în stomac la 90% din păsări și la peste jumătate din populația de țestoase marine și balene.
   Întrebări frecvente
   Societatea civilă
   APL
   Часто задаваемые вопросы
   Partenerii & Donatori
   Platforma EcoAlert a fost lansată pentru a comunica despre problemele de mediu din Republica Moldova. Cu ajutorul lor, cetățenii pot informa Inspectoratul pentru Protecția Mediului rapid și ușor despre problemele din țară și pot monitoriza în regim online soluționarea acestora.
   E-Circular este formată dintr-o echipă de experți specializați în economie circulară, asistență juridică pe probleme de mediu, gestiune deșeuri, investiții care vă pun la dispoziție o gamă cuprinzătoare de servicii și soluții eco-inteligente pentru afaceri și proiecte sustenabile.
   Ecopresa.md este o platformă media pentru informare și educație eco, de promovare a oamenilor din domeniile protecția mediului, eficiență energetice, energie verde și turism ecologic; mediatizarea celor mai importante evenimente din această sferă de activitate.
   Moldrec este una dintre companiile locale importante specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor și resturilor nemetalice și este cunoscută pentru politica sa de asigurare a calității.
   Membrii Centrului Național de Mediu promovează respectul față de natură, un stil de viață armonios și sănătos și desfășoară diferite activități pentru atingerea acestui obiectiv atât în Republica Moldova cât și în țările vecine.
   Asociația EcoContact este o organizație non-guvernamentală și are drept scop promovarea proceselor de dezvoltare durabilă, protecția mediului și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale la nivel regional.
   „ABS” a început să lucreze în domeniul gestionării deșeurilor în 2006.
   Prima direcție abordată a fost reciclarea sticlelor de plastic.


   Combinatul de articole de carton din Chișinău este singurul producător de carton ondunat din Moldova cu un ciclu de producție fără deșeuri.
   Solidarity Fund PL in Moldova sprijină proiectele și inițiativele locale care se bazează pe resursele locale. Pentru ei este important să îmbunătățească imaginea mediului rural din Republica Moldova.
   EcoVillage Moldova este o platformă demonstrativă și de resurse pentru instruiri și ateliere de lucru pe tema dezvoltării durabile, dezvoltarea ecoturismului și a infrastructurii locale, promovând schimbarea stilului de viață și stimulând inițiativele din toată Moldova.
   Germania
   Ambasada Finlandei la București
   Navigare
   Contacte
   str. Alexei Mateevici 71
   faradeseuri@gmail.com
   Social media
   Template id: 22184402