Сolectori și procesatori – care este diferența?
Există doi subiecți principali care lucrează cu materii reciclabile. Aceștea sunt colectorii și procesatorii.
Сolectorii de materii reciclabile
Să procesezi reciclabilele imediat, în oraș este dificil și neprofitabil. Deaceea initial materialul reciclabil este acumulat, sortat și presat de către colectori. Atunci când noi dăm materia reciclabilă la reciclare, aceasta nimerește anume la colectori. Aceștea acumulează o mărime en-gros (camion/vagon) de reciclabile pe care le pot vinde și îl vând la uzina de procesare.
Procesatorii de materii reciclabile
Uzinele de procesare de obicei sunt situate în afara orașului: acolo este mai ușor și mai ieftin de cumpărat suprafețe mari pentru producție, de stabilit logistica livrărilor din întreaga regiune, serviciile comunale sunt mai mici decât în ​​oraș.
Reciclabilele colectate separat sigur nu sunt trimise exact la depozitul de deșeuri?
Există opinie că materialele reciclabilele oricum vor ajunge la depozitul de deșeuri. Din păcate, uneori se întâmplă astfel de lucru, dar aceasta este mai degrabă o excepție, decât regulă. Doar companiile care au propriile depozite de gunoi își pot permite să arunce reciclabile în acest fel, deoarece pentru colectarea deșeurilor trebuie de plătit.

Este important de înțeles ciclul de achiziții:
1
Întreprinderea care achiziționează cheltuie bani pentru transportarea materialelor reciclabile de la locurile lor de formare la baza sa (de la magazine, birouri etc.).
2
Pentru volume mari (de la o tonă), colectorii sunt dispuși să plătească celor care vând materiale reciclabile (= prețul primar al materialelor reciclabile).
3
Mai departe, colectorul încă presează toate acestea, le păstrează și trimite mașina la uzină la procesator (cheltuieli pentru: salariile lucrătorilor, chiria depozitelor / spațiilor, echipament).
4
La ultima etapă, colectorul vinde materiile prime uzinei de procesare.
Colectorului nu-i este profitabil să arunce ceea ce el poate vinde, pentru ce a cheltuit multe resurse. De asemenea, nu este profitabil pentru el să colecteze ceea ce nu poate vinde, deaceea, colectorii păstrează listele cu materialele reciclabile pe care le primesc.
Citește și
Navigare
Contacte
str. Alexei Mateevici 71
faradeseuri@gmail.com
Social media