Compostarea prin metoda „rece” poate dura de la șase luni la un an sau chiar mai mult. Procesul poate fi accelerat prin amestecarea grămezii. Dacă faceți acest lucru o dată la câteva zile, urmând alte câteva reguli, obțineți un compost „fierbinte”. Compostul fierbinte poate fi gata chiar și în câteva săptămâni. Pentru mai multe detalii, consultați literatura despre
compostul de 18 zile / metoda Berkeley. Deci, totul depinde de timpul și efortul pe care sunteți dispus(ă) să-l investiți în compostul dvs. O regulă valabilă pentru orice compost, cu cât „ingredientele” sunt mai fine și mărunte, cu atât mai bine (de exemplu, rumegușul se descompune mult mai repede decât ramurile groase).
Compostul finit se sfărâmă în mâini, este mai mult sau mai puțin omogen, de o culoare maro închis și miroase plăcut a sol proaspăt.
E greu să descrii toate „trucurile” compostării într-un articol atât de scurt. Totuși, sperăm că v-am ajutat măcar un pic să navigați în lumea compostării!